NVU „Inkluzija“ realizovalo likovni i literarni konkurs na temu “Svi smo mi isti”

NVU „Inkluzija“ realizovalo likovni i literarni konkurs na temu “Svi smo mi isti”

Udruženje za pomoć djeci sa smetnjama u razvoju – NVU „Inkluzija“ iz Pljevalja realizovalo je likovni i literarni konkurs za osobe sa invaliditetom i učenike osnovnih i srednjih škola Opštine Pljevlja na temu “Svi smo mi isti”, a u toku je i online izložba najboljih radova sa ovog konkursa.

Ova aktivnost dio je projekta “LJEPŠI ŽIVOT OSI “, koji se sprovodi u Opštini Pljevlja, a podržan je u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD).

ReLOaD program finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Pljevlja, Tivat, Kotor, Nikšić i Podgorica.

Period realizacije projekta je od  od 25. septembra 2019. do 15. avgusta 2020. godine.

NVU Inkluzija je u okviru projekta “LJEPŠI ŽIVOT OSI” raspisala likovni i literarni konkurs 12.05.2020.godine, a koji je trajao do 12.06.2020.godine.

Pravo učešća imali su svi učenici osnovnih i srednjih  škola, kao i učenici koji nastavu pohađaju po individualnom razvojnom obrazovnom planu (IROP), kao i korisnici JU Dnevnog centra Pljevlja.

Jednakost u društvu je bila tema likovnog i literarnog konkursa.

Povećano učešće OSI u kulturnom i javnom životu kroz adekvatno provođenje slobodnog vremena je jedan od rezultata projekta.

Raspisivanjem i realizovanjem likovnog i literarnog konkursa za OSI i učenike osnovnih i srednjih škola opštine Pljevlja pod nazivom “Svi smo mi isti” se doprinijelo povećanju motivisanosti OSI i učenika osnovnih i srednjih škola opštine da  iskažu svoju kreativnost i potencijal, a takođe i uticalo na razvoj jednakosti u društvu i doprinijelo smanjenju stereotipa i predrasuda.

Radovi koji su pristigli na Konkurs su nagrađeni u literarnoj i likovnoj kategoriji.

Na osnovu odluke članova strućnog žirija Konkursa, biće uručene simbolične nagrade za prva tri najbolja rada u obje kategorije, od ukupno pristiglih 101, a takođe i 30 specijalnih nagrada za radove OSI.

U toku je online izložba likovnih i literarnih radova. Rezultati Konkursa i imena nagrađenih kandidata, kao i izložba radova su objavljeni na vebsajtu www.nvuinkluzijapljevlja.me i FB stranici NVU Inkluzija.

Pri kraju je implementacija ovog dijela projekta, a u narednom periodu NVU Inkluzija će realizovati dodatne aktivnosti u okviru projekta ReLOaD, u cilju pružanja podrške u umanjivanju posljedica nastalih usljed pandemije COVID-19 virusa, o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena.

Za dodatne informacije molimo Vas da se obratite:

Čedomirka Vujanović, koordinatorka projekta

068 713 731 ili na: nvoinkluzija@gmail.com

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %