I mi smo za inkluziju

PROJEKAT NVU Inkluzuija pod nazivom “I mi smo za inkluziju“ je realizovan 2018.godine. Osnovni cilj projekta NVO “Da zaživi selo” koji je dodijelio grant za ovaj naš projekat je da podstakne građanski aktivizam mladih i njihovo angažovanje u rješavanju problema u zajednici, i građansko učešće u procesima donošenja odluka, putem dodjele donacija/grantova (do 1,000 €) nevladinim organizacijama i neformalnim grupama. Cilj projekta je povećanje nivoa svijesti i znanja mladih, roditelja, nastavnog i nenastavnog osoblja na temu uključivanja djece u redovan školski sistem. Projekat je trajao 3 mjeseca.
Aktivnosti projekta:
1.Pripremna faza: izrada flajera i brošura (za roditelje,učenike,učitelje i nastavnike) i plakata(za škole) o pravima i obavezama svih učesnika školskog života (uprava škole, nastavnici, roditelji, …) prema OSI, kao i njihova distribucija.

2.Priprema i realizacija:
interaktivni seminar o pravima i obavezama svih učesnika školskog života prema OSI, zainteresovanim subjektima
(roditelji, nastavnici) kao i poboljšanje uslova rada
5.Priprema i realizacija:
Ugledni čas u odjeljenju sa OSI (nastavnik sa iskustvom, nastavnik koji predaje u odjeljenju)uz prisustvo predmetnih nastavnika i učetelja,kao i zainteresovanih učenika(volonteri) i evaluacija časa od strane učesnika.
6.Priprema i realizacija:
Izlet na Perovoj Luci za učenike,mlade iz Omladinskog kluba, djecu i omladinu iz Zračka nade i Dnevnog centra Pljevlja uz likovnu radionicu za 35 učesnika.
7.Monitoring i evaulaciju programa

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %