Edukativno-zabavni izlet na seoskom domaćinstvu Ćirović u Odžaku

Edukativno-zabavni izlet na seoskom domaćinstvu Ćirović u Odžaku

Nevladino udruženje “Inkluzija” počelo je sa realizacijom projekta “Ljepši život OSI”. Ovaj projekat se realizuje u okviru programa Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu, a ciljna grupa su mu djeca i omladina sa smetnjama u raszvoju.

Prohladan zimski dan u domaćinstvu Ćirović svojim žagorom i toplinom dječijeg srca zagrijalo je 40-ak mališana iz osnovnih škola “Boško Buha”, “Radoje Tošić” i “Mihailo Žugić” i njihovih drugara iz “Zračka nade” i Dnevnog centra koji su učesnici projekta “Ljepši život osoba sa invaliditetom”, u realizaciji NVU “Inkluzija”. Zamisao je bila da se mališani na imanju Ćirović druže, igraju ali i uče ali vremenski uslovi nisu to dozvoljavali pa su predviđene aktivnosti nastavljene u konobi Ima dana.

Cilj ovog projekta je unapređenje položaja OSI na teritoriji opštine Pljevlja, kroz poboljšanje informisanosti javnosti o zakonskim okvirima i pravima OSI, povećanje učešća OSI u kulturnom i javnom životu i mogućnost preduzetništva. Pokazatelj uspjeha projekta je nakon tri godine 20 % više upisanih OSI u osnvovne i srednje škole i 25% povećan stepen zadovoljstva OSI kvalitetom korišćenja slobodnog vremena.

Jedan segmenat projekta Ljepši žovot OSI je edukativno –zabavni izlet na seoskom domaćinstvu Ćirović, koji je realizovan u tri segmenta: edukativna prezentacija “Od zrna do pogače, prezentacija “Čari sela” i etno radionica “I mi možemo to”.

Nakon kulinarskih vještina i degustacije svojih i proizvoda domaćice Rajke Ćirović mališani su se zasladili divnim tortama.

0 0
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %